ConfigMgr 2007 MP will not install after a reinstallation of WSUS

by Thomas Forsmark Sørensen 21. June 2012 14:42

After a reinstallation of WSUS on a ConfigMgr 2007 server the MP was not working anymore.

I looked in the mpcontrol.log and should see that the MP was not working. I could see no "Call to HttpSendRequestSync succeeded for port 80 with status code 200, text: OK" lines. Those lines will be there if the MP is working as it should.
I could see in the mpsetup.log that it was trying to install the MP again and again but it kept failing.

In the MPMSI.logfile I found the following line:
“Product: SMS Management Point -- Error 25006. Setup was unable to create the Internet virtual directory CCM_Incoming”

After googling the problem I found the solution here.
The Bits service had to be reinstalled. After doing that the MP installed successfully Laughing

Installing ConfigMgr 2007 Secondary Site keeps having status "Install Pending"

by Thomas Forsmark Sørensen 16. May 2012 23:29

When installing a ConfigMgr 2007 secondary site I have seen several times that it keeps showing "Install Pending" in the ConfigMgr console.

There are several problems that can lead to this. I will try to mention the problems here and how I have solved them.

Problem

Descrption

 Solution

The secondary sit server is not added to the SMS_SiteToSiteConnection_XXX group on the primary ConfigMgr server.

During the installation of the secondary site the installation program should add the secondary site server to the local group SMS_SiteToSiteConnection_XXX (where XXX is the site code of the primary server) on the primary site server.

Add the secondary site server to the group SMS_SiteToSiteConnection_XXX.

More...

ConfigMgr 2007 backup will not connect to SQL cluser registry

by Thomas Forsmark Sørensen 16. May 2012 23:09

I had a ConfigMgr 2007 installation where the DB was placed on a SQL cluster.

 

ConfigMgr was configured to do a backup every night but it failed every time.

A look in the backup log showed the following error:

 

Info: Sending message to start the SQL Backup…
Couldn’t connect to \\SQLcluster registry
STATMSG: ID=5049 SEV=E LEV=M SOURCE=”SMS Server” COMP=”SMS_SITE_BACKUP” SYS=SCCMserver SITE=LHT PID=3400 TID=924 GMTDATE=Wed Jan 23 19:21:16.539 2008 ISTR0=”" ISTR1=”" ISTR2=”" ISTR3=”" ISTR4=”" ISTR5=”" ISTR6=”" ISTR7=”" ISTR8=”" ISTR9=”" NUMATTRS=0
Error: Failed to send start message to the SqlBackup.

More...

Powered by BlogEngine.NET 1.6.1.0
Theme by Mads Kristensen | Modified by Mooglegiant

About Me

  

My name is Thomas Forsmark Sørensen.

I live in Odense in Denmark and work for Globeteam in Virum.

I am working as a Microsoft Infrastructure consultant with main focus on application and Operating System Deployment.

I work mostly with Microsoft System Center Configuration Manager 2012 R2 and MDT 2013, but I also work with other of Microsofts products. 

Calendar

<<  March 2017  >>
MoTuWeThFrSaSu
272812345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

View posts in large calendar

Blogs that I read

Download OPML file OPML